Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2020] . - Bok . - 205 sider
Bokmål
Opplysninger:
I denne boken tar Andres Viestad leserne med på en kulinarisk reise gjennom historien. På en underholdende, men tankevekkende måte viser han hvordan mat har vært med å forme historien. Han forteller om hvordan det gikk til at en liten landsby ble verdens største imperium, om mafia, slaveri og jakten på den opprinnelige pasta carbonara. Omtalen er utarbeidet av BS.
Hylleplass:
945.632 V
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringNoteStatus
Bekkestua. Voksenavd. På hylla
Sandvika. Voksenavd. På hylla
Eiksmarka. Voksenavd. På hylla
Høvik. Voksenavd. På hylla
Bekkestua. Voksenavd. MAGASINPå hylla
Rykkinn. Voksenavd. På hylla
Fornebu Voksenavd. Utlånt til 13/6/2025
«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»

BJØRN GABRIELSEN, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv

«Det er mer historie i en bolle med pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke.»

Du kan studere et måltid slik en arkeolog leser bueganger fra en svunnen tid. Det er nettopp dette Andreas Viestad gjør i En middag i Roma, hvor han bruker maten som en inngangsportal til historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, om den syrlige smaken av mafia og slaveri og om jakten på den opprinnelige pasta carbonara.

Både sanser og tanker vekkes i dette kunnskapsrike og underholdende festmåltidet av en bok.

Fant 14 titler  Vis alle

Dødeboka : livet med døden


av Andreas Viestad (Andreas og Vibeke Maria Viestad)
Bok utgitt 2021
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig

Bestill Husk denne

Ekte grønn mat : spis grønt, dyrk grønt, lev grønt


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2023
Ledig på hovedbiblioteket
Bestill Husk denne

Ekte mat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2010
Ledig på hovedbiblioteket
Bestill Husk denne

Familiemat : noe godt hver dag


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2018
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig

Bestill Husk denne

Gårdsmat fra hjertet av Norge


av Andreas Viestad (Andreas Viestad, Charlotte H. Sveinsen ; foto Mette Randem)
Bok utgitt 2020
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig

Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2014
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig (Plassering: 1. ETASJE SANDVIKA)

Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig

Bestill Husk denne

Noe godt hver dag


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2013
Ledig på hovedbiblioteket
Status på filialen(e): Ledig

Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om En middag i Roma : verdenshisto
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://barum.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=567238